1285394704_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Synttärini lähestyvät taas ja tapanani on sen kunniaksi tehdä aina kakku, vaikken mitään tasavuosia täytäkään. Onpahan ainakin hyvä tekosyy Kieli ulkona Kakku on joka kerralla erilainen, tälläkertaa löysin Hellapoliisilta aivan ihanan kuuloisen kakun. Alkuperäinen ohje tehtiin keksi-voipohjaan, mutta koska en siitä liiemmin pidä, tein kuuden munan kaakaopohjan ja lisäsin siihen ohjeen täytteet. Seuraava ongelma olikin sitten kahvisuklaa, sitä kun ei enää markkinoilla ole Huuto Suuren kahvin ystävän apuun tuli kuitenkin Alko ja kahvilikööri

 

1285394138_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakkupohja onnistui poikkeuksellisen hyvin. Tasan puoli tuntia 175 astetta.

Kakkupohjat kostutin maidolla. Päälle laitoin 1,5 Kismetiä, mutta ne eivät kyllä kovin paljon maistuneet. Pitää siis laittaa enemmän tai jättää pois. Sitten täytteiden kimppuun... Täytteet tein melkolailla Hellapoliisin ohjeiden mukaan. Kahvisuklaan tilalla käytin Fazerin sinistä ja lisäsin tämän vaahdon joukkoon kahvilikööriä n. 3 rkl. Oma suu sanoo määrän, olisi voinut olla enemmänkin. 

 

1285394414_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Kismetmurujen päälle ensin maitosuklaatäyte ja sitten keskimmäinen pohja päälle. Sitten taas kostutus, kismetmurut ja valkosuklaatäyte. Kakusta tulee todella iso! 

 

1285394540_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja tässä kakku valmiina menemään jääkaappiin hyytymään. 

 

Pursotin kakun seuraavana päivänä. Flora Vispi sopii pursotukseen kaikista parhaiten ja maustoin sen vielä kahviliköörillä. Itselläni ei ollut Floraa kuin kaksi purkkia ja ne riittivät sivuille, joten jos haluaa pursotusta myös päälle kannattaa varata kolme purkkia.